Coachen met paarden en mensen met een beperking

Boy en een bijzondere man met autisme

Deze sessie is niet door ons gedaan maar door Yolanda van www.dekrachtvanhetpaard.nl

Met dit filmpje willen we laten zien waar contact met een paard onder andere toe kan leiden.

Mevrouw F. Werkzaam bij de overheid

"Paul creeert een sfeer waarin ik ervaren heb dat alles er mag zijn en goed is zoals het zich aandient. Er worden goede vragen gesteld die mij aanzetten om mijzelf te onderzoeken. Een hele bijzondere ervaring temeer omdat ik bang ben voor paarden waar Paul voldoende rekening mee hield maar zich ook bleef richten op de sessie waardoor mijn angst voor paarden ahw naar de achtergrond raakte. Hierdoor heb ik een heel mooi inzicht gekregen waar ik zeker mee verder kan. De humor en het enthousiasme van Paul bevalt me heel erg. Nog steeds heb ik het idee dat ik gloei van energie. Gisteren heb ik heel enthousiast gesproken met een deel van de familie over wat ik heb meegemaakt tijdens de sessies. Ze vonden het fantastisch. Ik kreeg de reactie die Paul mij aan het einde van de derde sessie ook al had gegeven:"ik zie je ogen glimmen!" Er begint nu een plannetje te onstaan om de verbinding die ik wil leggen op mijn werk ook toe te passen binnen mijn familie. Ik wil graag met wat familieleden komen omdat ik denk dat zij best een boost in hun zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Ik vind het resultaat van de sessies geweldig. Dit is waar ik op gehoopt had toen ik aan de sessies met Paul ben begonnen."

Viola, studente psychologie

"Nu, bijna 1,5 week later, denk ik met een brede glimlach terug aan de coachingssessie met Paul en de paarden. Een glimlach van dankbaarheid voor de opheldering die de sessie heeft gebracht over mijn eigen processen. Niet alleen tijdens de coachingssessie, maar ook naderhand. Alle dingetjes waar ik al weken 'tegenaan liep' en wat 'niet helemaal lekker zat' zijn door de sessie aan/in het licht gebracht en vielen als puzzelstukjes in elkaar. Eindelijk helderheid en begrip, eindelijk ruimte om met deze inzichten nieuwe keuzes te maken. De weg in te slaan die ik wél graag wil. ....En dit allemaal zonder boekjes, zonder regels, zonder wetten en zonder formules.Alleen Paul, de paarden en ik. Ik vond het intrigerend hoe de sessie puur geleid werd door wat de paarden over mij vertelden. En Paul, die hierin een soort 'vertaler' is van de signalen die zowel de paarden als ik afgeven. Met zijn kennis en intuïtie weet hij precies waar aandacht aan te besteden en welke vragen te stellen om op die manier snel tot de kern te komen. Echt fantastisch. Ik kan er nog zoveel meer over vertellen, maar het komt hierop neer: Ik heb ervan genoten en gun iedereen zichzelf dit 'kadootje' te geven! Lieve Paul en paarden, bedankt!"

Ria, Verpleegkundige

"Vorige week afgesproken met Paul bij de Beekse Hoeve. Eerst hadden we een heel ontspannen gesprek over de dingen die mij bezig hielden. Daarna mocht ik een paard kiezen en dat werd Kiara. Paul vroeg me om drie rondjes door de bak te lopen. Dat moest niet zo moeilijk zijn dacht ik en dus nam ik haar mee naar de bak. Toen we begonnen met lopen, stopte Kiara opeens...ik deed nog 3 pogingen maar steeds gebeurde hetzelfde en ik begreep er niets van.... Paul vroeg mij of ik dit herkende in mijn dagelijks leven: ik wil ergens heen en mijn omgeving wil niet. Ik herkende de situatie op mijn werk...Ik was met stomheid geslagen, want het klopte precies... Als die 3 rondjes meteen waren gelukt, zou ik heel blij zijn maar wat was er te behalen voor Kiara?? Dat had ik me niet afgevraagd.. Toen ik dat wel deed, liep ze gewoon mee door de bak. Heel bijzonder!! Ik heb twee dingen in mijn leven, die ik heel graag zou willen. Hoe zou ik me voelen als die twee wensen uit zouden komen. Ik liet dat gevoel dat ik dan zou hebben door me heen stromen. Maar al die positieve energie was zo sterk, dat Kiara los brak en weg rende... Paul had dit ook nog nooit meegemaakt. Daarna heeft Paul Kiara weer terug gehaald en hebben we nog even gelopen. Ik was heel erg onder de indruk...en de manier waarop Paul het allemaal begeleidde was heel erg ontspannen en prettig. Het contact met Kiara was ook heel bijzonder. Misschien omdat mijn naam in haar naam zit....   Dit was niet de laatste keer, ik kom graag nog eens terug...het is zo mooi om mee te maken.   Paul en Kiara..heel erg bedankt voor deze prachtige ervaring!!"

Denise

"Paarden houd je niet voor de gek. Dat bleek wel uit een coachsessie die ik onderging met Pim,  het 'zigeuner' paard. De mate waarin ik dit paard mocht leiden toonde me in hoeverre ik in mijn kracht stond. Best confronterend, maar effectief. Bijzonder om te ervaren hoe Pim feilloos mijn energie aanvoelde. Coach Paul Bul heeft me tijdens  de coachsessie met zachte kracht begeleid en me uitgenodigd  telkens een stapje te zetten."

Joris & Froukje. Ondernemers en eigenaar van www.better2gether.com

"Paardencoaching. Tja denk je dan. Maar dat wordt snel weggenomen door Paul en zijn authentieke benadering met de fjorden. Het effect van zijn kalmte en rust geven je het gevoel dat alles in veilige handen is. De weerspiegeling van het gedrag van het paard, gereflecteerd naar- en op jezelf, doet veel. Onbewust. Bewust. En ook dat weet Paul feilloos te koppelen aan elkaar. Wow. Stap ook eens door die eventuele barrière en laat je meenemen door Paul en zijn prachtige fjorden."   

Josefien, werkzaam in het onderwijs

"Met Paul en de paarden, Fjorden, koudbloedig, in de bak is een bijzondere ervaring. Op unieke wijze word je geconfronteerd met je eigen gedrag en je (on) mogelijkheden. Ik heb ervaren dat, voelen met je hart en openstaan voor wat je ziet en hoort, dát slechts alles is wat er toe doet in het hier en nu. De rest gaat dan vanzelf. Het maakte mij nederig, dankbaar en dat voelde goed."